Importanţa sprâncenelor

Te-ai gândit cum ar fi să nu avem sprâncene? Uite câteva exemple:

ImageImageImageImage

Unde vreau să ajung? La importanţa acestor fâşii păroase de pe feţele noastre drăgălaşe. Sprânceana este definită ca fâșia păroasă arcuită care se găsește deasupra orbitei ochiului la circa 2 centimetri de ochi. Omul și majoritatea primatelor le prezintă dar și alte mamifere. Rolul ei este de a feri ochiul de factorii externi dăunători, această funcție este împărțită cu geana. Sprâncenele opresc picăturile de sudoare de pe frunte, picăturile de apă sau fulgii de nea, firicele de praf sau nisip sau iradiațiile solare puternice.
Sprâncenele se mișcă cu ajutorul a doi mușchi: Mușchiul frontal, Mușchii încruntării sau corugatori ai sprâncenelor. Culoarea sprâncenelor e în general aceiași cu cea a părului capului, dar pot exista și mici diferențe de nuanță, mai ales la persoanele blonde sau roșcate. Mișcarea sprâncenelor poate divulga trăirile subiectului: nervozitate, dezaprobare, uimire, spaimă, duioșie.

Bun. Pe lânga toate cele scrise mai sus, sprânceana are şi rolul de a da formă feţei. De a înfrumuseţa fizionomia persoanei. Fotografiile ne arată că încă din secolele trecute existau persoane care îşi îngrijeau sprâncenele prin diverse tehnici până la apariţia pensatului astfel sprâncenele deveneau mai pronunţate. În anii 50 au apărut sprâncenele arcuite fiind purtate de celebrele dive Marilyn Monroe, Audrey Hepburn şi Elizabeth Taylor.

Image

Istoria sprâncenelor este importantă pentru acest articol însă nu e subiectul pe care vreau să-l abordez. Subiectul principal este îngrijirea acestora. Mă crezi sau nu, acest detaliu este foarte important deoarece dacă sprâncenele sunt neîngrijte riscăm proporţii nefavorabile.  Cum să ai grija de sprâncenele tale? Primordial ar fi să scapi de firele rebele prin pensat dar nu ne rezumăm doar la eliminarea acestora ci şi la o formă corectă, nuanţare, ş.a.m.d. Forma sprâncenelor este foarte importantă, fiind dezbătută de experţi odată cu schimbarea tendinţelor. Majoritatea femeilor au luat drept trend forma arcuită a sprâncenelor. Această forma este foarte cunoscută şi însuşită de foarte multe dintre noi. Nu-i rău deloc, este o formă ce ajută la un make-up frumos, luminos însă nu avantajează pe oricine mai ales că acest trend a devenit atât de dorit de cât mai multe dintre doamne astfel încât ele ajung să pice în extrema cealaltă şi anume a penibilului. Exemple? desigur.

ImageImage

Cred că v-aţi dat seama despre ce vorbesc.

Sfatul experţilor este de a merge la un specialist pentru a obţine forma perfectă pentru faţa ta, ca mai apoi să ţi le întreţii singură acasă. Cum? cu ajutorul pensetei, desigur şi a sutelor de produse ce au apărut pe piaţa în acest domeniu.

Sfatul este să le periezi şi să le demachiezi zilnic, să foloseşti iluminator pentru a crea iluzia de lumină în jurul sprâncenelor şi colorarea prin machiaj sau vopsirea lor.  Image

ImageImage

 

Un alt sfat foarte important este să nu încerci să schimbi forma iniţială a sprâncenelor prin tatuaj sau machiaj. Te asigur că se va vedea foarte urât. Dacă crezi că vei reuşi să obţii un look precum Angelina Jolie sau Megan Fox află ca ele s-au născut cu acea formă urmând întreţinerea lor după cum am spus mai sus.

Produse pentru îngrijirea sprâncenelor.

Image

1.Yves Saint Laurent, creion şi perie pentru definirea sprâncenelor, preţ 120 lei 2.NYX, fard pentru sprâncene, preţ 27 lei 3.H&M, kit pentru sprâncene, preţ 16, 90 lei.  

Sper să vă placă articolul şi să vă fie de folos.  La final vă las cu o listă de sprâncene. Tu ce formă ai?

Image                                        

                       

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s