Etichete.

Orice am cumpara dintr-un magazin sau de oriunde altundeva are o eticheta. Eticheta foloseste pentru a ne oferi informatii inainte de a folosi produsul. Pentru a vedea daca ne place, daca ni se potriveste, daca e pentru noi.

ImageVorbeam mai sus de produse. Inteleg ca e necesar ca un produs sa aiba eticheta de folosire.  Sa recunoastem , viata ne e mai usoara daca citim etichetele. Cum ar fi hainele: „Nu se calca” , „Se spala la mana” ; alimentele: „Expira la data de..” ; „contine …”. Tot ce ne inconjoara vine impreuna cu o eticheta. Pana si noi. Specia umana sau oamenii cum ne spunem. Sau cum ne spunem? Drogati, homosexuali, tigani, romani, tocilari, fumatori, nefumatori, pupulari , tarani, oraseni, vedete, blonde si lista continua. Astea sunt etichetele pe care noi le punem oamenilor din jurul nostru iar cu ajutorul acestor etichete stim daca ni se potriveste sau nu.

Sa vedem. De cate ori nu ai etichetat pe cineva gresit? Eu de multe ori. Ce sa fac daca intuitia mea nu-i atat de buna. Gresim atunci cand punem etichete oamenilor inainte de a-i cunoaste? Pai sa vedem. Daca atunci cand suntem la o petrecere si observam o fata imbracata mai „dezbracat”, purtand un ruj roz, strident, accesorii imense, aurii, iar rochita scurta care ii abia ii acopera fundul este dintr-un material animal print, cum o numim? Sau ce eticheta ii punem? Pitipoanca , suna cunoscut? Apoi merg la toaleta, accidental dau de ea, ma baga in seama si ajung sa port o discutie foarte interesanta, neasteptat de interesanta care nu are nici o legatura cu eticheta pe care tocmai o pusesem.
 Nu gresim ca punem etichte, de multe ori gresim etichetele.

Asta-i smecheria cu etichetele, de multe ori ne spun tot ce vrem sa stim. Dar de cele mai multe ori eticheta e doar o parte din povestea unei persoane. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s